Back-up en het gat in de lucht

In onze vorige blog gingen we in op de combinatie van verschillende types back-up: op tape en harde schijf. De voordelen van deze methoden worden verenigd in SilentBricks, die de nadelen bovendien buitenspel zetten. De SilentBricks zijn in te zetten als disk back-up én als tape back-up én als combinatie. Het meest gunstige is de mogelijkheid om een disk back-up te maken en met de interne applicatie een replica te produceren. In dat geval is er geen traditionele tape back-up meer, maar wel een media rotation en een gerepliceerd systeem, dat off-site wordt bewaard en waarmee snel een disaster recovery gedaan kan worden.

Airgap

De vaste lezers van onze blog zullen het weten: het is een goed idee om een back-up of archief transportabel te maken, zodat je deze (of een replica) op een andere locatie kunt bewaren. In het geval van een grote crash is het nodig om deze back-up weer op oorspronkelijke locatie te hebben om te kunnen restoren. Met de SilentBricks kan dat heel snel: een kwestie van in de auto leggen en fysiek overdragen. Op die manier wordt de airgap, het ‘gat in de lucht’ snel en eenvoudig overbrugd. En nog belangrijker: uw bedrijf of organisatie is dankzij het simpel inzetten van deze back-up weer snel up-and-running.

Andere systemen

Andere systemen hebben daar duidelijk meer (of langer) moeite mee. Een back-up in de cloud betekent dagenlang downloaden. En bij een back-up op tape kun je geen instant recovery van de virtuele machines doen. Deze oplossingen zijn veel langzamer en de verloren tijd blijkt vaak zeer kostbaar te zijn.

Meer weten? Check onze site: https://www.comex.eu/veeambrick

De komende tijd zijn we ‘live’ op meerdere plekken in het land te vinden. Informeer naar een mogelijkheid in de buurt!

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.