Zo kun je je back-up verkleinen!

Veel organisaties kennen het probleem: een enorme hoeveelheid data, waarvan dagelijks een back-up gemaakt moet worden. In sommige gevallen is die hoeveelheid zo groot, dat het maken van een back-up langer duurt dan 24 uur. Een probleem is geboren en in feite is dat al zo als het back-uppen langer duurt dan 12 uur, omdat het maken van een back-up dan al gebeurt terwijl mensen nog met de data werken. De oplossing is eenvoudig: zorg dat je minder moet back-uppen. Hoe eenvoudig ook, veel bedrijven en organisatie beseffen dit niet.

Ongewijzigde data

Zo’n 70 tot 98 procent van de data op een fileserver, zijn statische data die dus niet wijzigen. Bijvoorbeeld Word-documenten van enkele jaren oud. Facturen. Presentaties. Oude bestanden waarvan elke dag opnieuw een back-up wordt gemaakt. Daar ligt heel eenvoudig de winst voor het oprapen. Door oudere data niet elke dag te back-uppen, kun je veel sneller werken. De hoeveelheid groeit altijd en het is mede daarom slim om te kijken welke data gewijzigd is. Als het niet gewijzigd is, kunnen data opgeslagen worden in de archiefstorage, die niet meegenomen wordt in de dagelijkse back-up. Zo kun je tijd besparen, maar ook licentiekosten voor je software.

Flexibiliteit gevraagd!

Het prettige aan Silent Bricks is in dit kader flexibiliteit. Mocht je op een moment toch meer opslagruimte nodig hebben voor de back-up, dan kan dat met Silent Bricks eenvoudig opgevangen worden. Zijn data echt sterk verouderd en mogen ze verwijderd worden, dan maak je de Silent Brick gewoon vrij en je kunt ‘m opnieuw formatteren om te gebruiken op de manier zoals je wilt.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.