Back-up in de Cloud meest kwetsbaar

Op World Backup Day benadrukt het Sans Institute dat, hoewel cloud back-ups in populariteit toenemen, ze kwetsbaarder zijn in vergelijking met on-premise alternatieven. Het is verstandig om niet al je eieren in één mand te leggen; zorg voor zowel lokale als externe reserve-kopieën van je bestanden. Maar wat maakt cloud back-ups eigenlijk zo kwetsbaar?

Dr. Johannes Ullrich wijst erop dat de toegangscontroles die op on-premise back-ups van toepassing zijn, niet één-op-één overgezet kunnen worden naar een cloudomgeving. Daarom moeten organisaties zorgvuldig nadenken over toegangscontrole, authenticatie en back-upcycli. Bovendien zijn on-premise back-ups aanzienlijk sneller te herstellen, vooral in vergelijking met de hersteltijd van cloud back-ups.

De welbekende 3-2-1 regel

Velen blijven trouw aan de vertrouwde 3-2-1 regel voor dataopslag en back-up. Echter, om zeker te stellen dat herstel mogelijk is, moet deze regel uitgebreid worden tot de 3-2-1-0 regel: 3 kopieën op 2 locaties, waarvan 1 air-gapped, met 0 fouten. De eis van 0 fouten vereist regelmatige permanente integriteitscontrole en regelmatige hersteltests om te waarborgen dat een restore daadwerkelijk mogelijk is.

De air-gapped locatie in deze vernieuwde versie van de 3-2-1 regel met 0 fouten biedt een essentiële beveiligingslaag voor back-upgegevens. Hackers kunnen geen toegang krijgen tot fysieke air-gapped back-ups tijdens een ransomware aanval.

Wat betekent dit voor bedrijven en organisaties?

Dit betekent niet dat organisaties cloud-gebaseerde back-ups moeten vermijden, maar wel dat ze meerdere back-ups op verschillende locaties en met diverse technologieën moeten implementeren. De meest veilige benadering is een hybride oplossing, waarbij cloud-gebaseerde back-ups worden gecombineerd met air-gapped back-ups, om te voldoen aan de nieuwe 3-2-1 met 0 fouten regel.

Door deze moderne beveiligingsstandaard te omarmen, kunnen bedrijven en organisaties met vertrouwen beweren dat hun back-upstrategie voldoet aan de eisen van moderne gegevensbescherming. Is jouw back-upstrategie gereed voor de uitdagingen van vandaag en morgen?

Met duurzame groeten, 

Het Comex Team

Sanders, R. (2023, 31 maart). Let op: backup in cloud zwakste Schakel. Computable.nl. Geraadpleegd op 29 augustus 2023, van https://www.computable.nl/artikel/nieuws/cloud-computing/7488502/250449/let-op-backup-in-cloud-zwakste-schakel.html

 

 

Silent Bricks

Met het Silent Brick systeem bent u voor alle back-up-eisen uitgerust. In één systeem, met één leverancier en één onderhoudscontract.

Het Silent Brick Systeem is de flexibele opslagoplossing voor volledige gegevensbescherming. Bestaand uit moderne, High Performance Storage-Hardware en voor offline geschikte mobiele Storage-Containers. Door de hoge geïntegreerde beveiliging is het vooral voor Backup- en Archivering geschikt.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.