Bekijk de Silent Bricks op de IBC!

De RAI in Amsterdam is van 13 tot 18 september het toneel voor de International Broadcasting Convention (IBC). FAST LTA, de Duitse producent van Silent Bricks, is op de IBC aanwezig en dat is niet zonder reden. De televisiewereld maakt voor opslag van data vaak nog gebruik van LTO tapes. Deze tapes hebben een grote capaciteit en kunnen dus veel beeldmateriaal opslaan. Maar er kleven aan het gebruik ervan ook nogal wat nadelen. Nadelen die de Silent Bricks niet kennen.

Silent Bricks vs LTO tapes

LTO tapes hebben inderdaad een grote opslagcapaciteit en zijn goed transportabel. Niet onbelangrijk. Maar de veiligheid in alle opzichten laat nogal te wensen over en het werken met deze tapes is veel omslachtiger en meer tijdrovend in vergelijking met Silent Bricks. Als je gegevens wilt vinden, moet je voordat heen-en-weer spoelen, zoals dat met tapes nu eenmaal moet. Silent Bricks daarentegen hebben een hoge redundantie en random access. In de praktijk werken Silent Bricks dan ook veel sneller dan LTO tapes.

Vanuit OB-vans

De broadcasting industrie heeft behoefte aan goede opslag van beeldmateriaal, pure archivering dus. Daarnaast heeft de industrie opslag nodig om direct af te kunnen spelen. Een voorbeeld. Voor sportuitzendingen wordt in de voorbeschouwing vaak gebruik gemaakt van archiefbeelden en extra informatie. Maar een uitzending van locatie – denk aan de Tour de France – kan meestal geen gebruik maken van een snelle internetverbinding. Vanuit zogenoemde OB-vans wordt de uitzending verzorgd. De Duitse publieke omroep beschikt over Silent Bricks in deze wagens, vol archiefbeelden, zodat ze rechtstreeks vanuit de OB-vans ook archiefbeelden kunnen uitzenden.

Stand op de IBC

Ook voor vele andere toepassingen in de televisiewereld worden Silent Bricks ingezet en zien gebruikers de vele voordelen in. Reden genoeg voor producent FAST LTA om op de IBC aanwezig te zijn. De stand van FAST LTA is te vinden in hal 7, stand D21. Graag tot ziens!

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.