Hoe je data in je eigen ‘dossiermap’ houdt!

Het gebruik van Silent Bricks met meerdere gebruikers maakt het mogelijk om data gescheiden te houden van andere data. Niet eens handig vanwege privacyredenen, maar vooral goed voor de handling. Een voorbeeld: in het geval van een project met film, komt er vroeg of laat een moment dat het project even stilligt, omdat een producer of regisseur een beoordeling moet geven. Kostbare tijd qua opslag, meestal online en benaderbaar. Met Silent Bricks hoeft dat niet. Als het project twee weken wachttijd heeft, kun je de Silent Bricks simpelweg uit het docking station halen en de storage met andere bricks verder gebruiken.

Data fysiek gescheiden houden

Dit speelt bijvoorbeeld ook bij de bouw van grote industriële machines. Alles wat projectmatig wordt gedaan en in aparte mappen wordt bewaard, kun je ook – of beter – op aparte bricks bewaren. Zo hou je de data fysiek gescheiden van elkaar. Je kunt de brick met specifieke data zelfs in de kluis leggen. Of een project repliceren naar een andere locatie. Door het dossiergericht werken, ben je flexibeler en nog belangrijker, goedkoper bezig. Je hebt namelijk geen voortdurende online opslag nodig met de nodige kosten. Plus je houdt je hele systeem sneller en slanker.

Sneller back-up maken!

Scheiding van gegevens kan ook belangrijk zijn. Stel, je hebt een bedrijf dat schepen bouwt. Je wilt dan niet dat jouw data op dezelfde locatie staan als die van je concurrent. Het gaat echt om de fysieke scheiding, waardoor je één project transportabel en inwisselbaar maakt. Het tweede grote voordeel van deze werkwijze is een snellere back-up. Door in aparte dossiers, lees Silent Bricks, te werken, beperk je de omvang van de hoeveelheid data voor een back-up aanzienlijk. In het systeem met Silent Bricks wordt niet-gewijzigde data bovendien niet meegenomen in een nieuwe back-up.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.