Veel data? Denk aan Silent Bricks!

Veel bedrijven in verschillende branches hebben te maken met filmbeelden. Bedrijven in de beveiliging bijvoorbeeld. Beelden die worden gemaakt door beveiligingscamera’s moeten voor een bepaalde tijd bewaard worden. Dit betekent een grote hoeveelheid data, die je goed moet organiseren, bijvoorbeeld in tijdsvakken. Dat kan prima met Silent Bricks: die zijn voor (bijna) alle toepassingen snel genoeg, afhankelijk van hoe je ze formatteert. Daarover spraken we al in onze vorige blog.

Alleen de voordelen

De keuze van formatteren heeft effect op de wijze van wegschrijven. Lineair, wat impliceert dat je niet ‘per ongeluk’ gegevens kunt wissen. Je kunt wel de complete Silent Brick in één keer wissen en desgewenst opnieuw formatteren. Vergelijk het met opslag op een tape, alleen is zoeken op een Silent Brick veel eenvoudiger. Gebruik van een Silent Brick biedt altijd wel de voordelen van een systeem, maar niet de nadelen. Een beveiligingssysteem met een grotere installatie en meerdere locaties en centraal beheer, kun je allemaal met een eigen Brick Recorder uitrusten en op het centrale punt bewaren. Klinkt simpel, en dat is het ook.

Overheid, televisie, film

Andere bedrijven en organisaties met veel data, die van deze manier van opslaan veel voordeel kunnen hebben, zijn bijvoorbeeld overheidsinstellingen en productiebedrijven in de televisiewereld. Denk ook eens aan film: daar wordt nu nog veel gewerkt met gevoelige LTO-tapes met kopieën. Dat hele proces, tot in de cutting room, kun je vervangen met Silent Bricks in de hoofdrol. Veel sneller dan tape en bovendien maken ze automatisch een replica. Extra voordeel is dat grote hoeveelheden data indien nodig fysiek getransporteerd kunnen worden.

Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden en voordelen van Silent Bricks!

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.