Een ransomware-aanval kan u duur komen te staan!
De betaling van losgeld vertegenwoordigt slechts een fractie van de oplopende kosten die door een succesvolle ransomware-aanval ontstaan. Er is sprake van vijf factoren die organisaties ingrijpende financiële schade kunnen toebrengen. Welke dat zijn en welke tegenmaatregelen u kunt treffen, leest u in onze feitencheck.

Volgens diverse experts is het niet langer de vraag of organisaties slachtoffer worden van een ransomware-aanval, maar wanneer. En als uw organisatie daardoor wordt getroffen, houden de kosten allerminst op bij het geëiste losgeld.

Veeam is marktleider in back-upsoftware voor virtuele machines. FAST LTA biedt met Silent Bricks een storage-systeem dat tegemoetkomt aan alle eisen rond deze software.
Silent Bricks zijn door Veeam gecertificeerd voor de afzonderlijke onderdelen van zijn software. Ze vertegenwoordigen volgens Anton Gostev, vice president Product Management bij Veeam de “iPhones onder de storage-systemen”: gebruiksvriendelijke technische hoogstandjes die krachtige databescherming bieden. In onze Mini Guides gaan we nader in op de afzonderlijke aspecten. Daarbij gebruiken we telkens een back-upscenario als voorbeeld.
De goede oude tape beleeft sinds 2016 een onverwachte comeback als gegevensdrager. De belangrijkste reden hiervoor is de dreiging van ransomware, dat in 2016 eveneens een doorstart maakte met Locky. Door
de toevloed van nieuwe ransomwarevarianten die zich nu ook op online backups richten staat het beveiligingsconcept
air gapping volop in de belangstelling.

Maar is air gapping van back-ups werkelijk alleen met behulp van tapes mogelijk? Spoiler: nee. En zijn deze media voor de offline opslag van back-ups werkelijk zo “kostenefficiënt, duurzaam en gebaseerd op een duidelijke routekaart” zoals wordt beweerd? Hoog tijd voor een feitencheck.

Alles maar naar de cloud? Of toch liever on-premise? Wat is met hybride? In ons volgeboekt seminar op de Infosecurity, Data en Cloud Expo keken wij naar de eigenschappen van zowel cloud- als on-premise oplossingen voor verschillende toepassingen met de focus op storage-oplossingen om een goede en verantwoorde afweging voor een infrastructuur te kunnen maken. Wanneer is gebruik van clouddiensten zinvol en verantwoord en wanneer zijn wij met on-premise beter bezig? Kan hybride de voordelen van beide werelden bundelen? Welke voor- en welke nadelen bieden de verschillende mogelijkheden voor VMs, databases, file-storage, back-up of archieven? U kunt hier de presentatie downloaden

De 4 pijlers van secundaire storage

 

 

 

 

Primaire opslag krijgt de meeste aandacht terwijl de secundaire opslag het echte werkpaard bijv. in de healthcare IT is. Terabytes aan data van PACS, HIS, RIS en EPD moeten decennialang veilig bewaard worden. Nieuwe verordeningen (AVG) en toenemende bedreigingen (ransomware) vergroten de uitdagingen. Het whitepaper belicht 4 hoofdaandachtspunten bij het kiezen van secundaire opslag voor back-up en archivering.

Veilige opslag: bescherming tegen ransomware

 

Lineaire opslag biedt een perfecte beveiliging tegen ransomware en andere malware – mits er een mogelijkheid is de oudere data te benaderen.

Veeam en Silent Bricks – de perfecte combinatie

Silent Bricks zijn de ideale back-upopslag voor Veeam. Ransomwareproof met support voor Instant VM Recovery en SureBackup. Als SecureNAS+VTL of als SecureNAS met replicatie.

Silent Brick en Veeam

Naar de digitale toekomst in minder dan twee maanden

 

Lees hoe het kliniekverband Kempten binnen twee maanden de tape libraries vervangt en het PACS archief on-premise haalt.

Is de oude back-up tape al een archief?

De titel suggereert het al: een oud back-up bandje is geen archief-opslag laat staan een volwaardig archief dat mogelijk ook nog aan wettelijke eisen moet voldoen. Niettemin horen we van klanten die denken dat ze met hun tape drives of – erger nog – met een handvol externe USB-harddisks een archief kunnen opbouwen en beheren. Wij zullen in dit document uitleggen waarom tape drives meestal de juiste keuze voor back-ups maar nagenoeg nooit geschikt voor archival storage zijn en waarom Silent Cubes juist wél ideaal voor archieven maar (op één uitzondering na) ongeschikt voor back-ups zijn.

Lees meer

Eisen aan back-up en archief

De eisen aan back-up systemen en archiefsystemen divergeren op sommige punten, simpelweg omdat de soort van opgeslagen gegevens verschilt. Wij zullen in dit document uitleggen wat deze verschillen zijn en waar ze invloed op de keuze van hardware hebben. Wij zien dat in het verleden een tape een goede keuze voor back-up medium en een CD een goede keuze voor archief medium was. En wij zien dat de moderne alternatieven voor de oude systemen de Silent Bricks (back-up) en de Silent Cubes (archief) zijn.

Lees meer